Kako kupiti zaročni ali poročni prstan?

zaročni-prstanBi radi presenetili svojo dekle, ženo, ljubico in sicer tako, da bi ji podarili zlati ali srebrn prstan? Ali pa svoji dolgoletni punci zaročni prstan ali pa ste tik pred poroko in morate kupiti poročni prstan? Problem pri nakupu prstana pa je seveda ta, da ne veste kakšno velikost prstana izbrati. Poleg same velikosti seveda pri nakupu prstana soočamo še s težave glede dizajna samega prstana saj so okusi zelo različni in ne vemo ali bo prstan, ki ga bomo podarili, obdarjencu sploh všeč.

Velikost prstana

poročni-prstanKako izbrati ustrezno velik zaročni ali poročni prstan, če ga tisti, ki ga bo nosil, ne sme prej pomeriti, saj potem seveda ne bi bilo presenečenja, ko mu bomo prstan podarili. V kolikor se malce znajdemo, se lahko v zlatarno po nakup prstana odpravimo tako, da naši partnerici, punci ali ženi na skrivaj izmaknemo enega izmed obstoječih prstanov, ki jih že nosi. Če bomo prišli k zlatarju s pravim prstanom, potem bodo v zlatarni izmerili njegovo velikost in bomo tako natančno vedeli kakšno velikost prstana izbrati. V kolikor pa ne moremo izmakniti prstana za nekaj uric, pa je verjetno najboljši način, da izmerimo velikost prstana ta, da si na enega izmed prstov na roki nataknemo prstan, ki ga nosi bodoči obdarjenec in nosilec poročnega ali zaročnega prstana in si nato na prstu označimo do kam je segal prstan. Nato pa preprosto s pomočjo šiviljskega metra izmerimo obseg prstana v milimetrih. Tako bomo lahko pri zlatarju natančno povedali kako velik poročni ali zaročni prstan moramo kupiti.

Poleg že omenjenih napotkov, ki vam lahko olajšajo nakup prstana pa naj si gre za navaden zlati prsta, zaročni prstan ali pa npr. poročni prstan iz belega zlata, vam navajamo še nekaj nasvetov, ki jih lahko s pridom uporabite pri merjenju in določanju velikosti prstana. Vsekakor upoštevate, da prsti niso enako debeli ves dan. Zjutraj so namreč nekoliko tanjši, čez dan, ko smo bolj utrujeni proti večeru pa se obseg prsta poveča. Zaradi različne debeline prsta je tako najbolje, da velikost prstana določite zvečer ali pozno popoldan, saj lahko le tako zagotovite, da vam bo prstan ustrezal kadarkoli v dnevu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.