Kisikova komora ima številne zdravilne učinke

Vas zanima, kako izkoristiti prednosti kisikove komore? Če je odgovor pritrdilen, potem je ta izčrpen vodnik namenjen vam. Kisikova komora, včasih imenovana tudi komora za hiperbarično kisikovo terapijo, je zaprta komora, v kateri je pod tlakom 100-odstotni kisik. Visoka koncentracija kisika omogoča, da kri prenaša več kisika do celic in tkiv v telesu. Hiperbarično kisikovo terapijo že dolgo časa uporabljajo za zdravljenje različnih zdravstvenih stanj, vključno z ranami, ki se ne zacelijo, okužbami in opeklinami. V zadnjih letih se kisikova komora (kliknite tukaj za več informacij: https://oxyhelp.si/hiperbaricne-kisikova-komore/enoprostorne-hiperbaricne-kisikove-komore/) uporablja tudi za zdravljenje bolezni, kot so možganska kap, cerebralna paraliza in avtizem.

Kisikova komora ima številne prednosti

Prednosti kisikove komore vključujejo: povečan dotok kisika v celice in tkiva, zmanjšano vnetje, spodbujanje rasti novih krvnih žil, spodbujanje celjenja , zmanjšanje bolečine in otekline, večja raven energije, izboljšana kakovost spanja, zmanjšanje simptomov tesnobe in depresije, izboljšano delovanje imunskega sistema in izboljšano kognitivno delovanje.  Pred začetkom zdravljenja s kisikovo komoro morate upoštevati nekaj stvari. Prvič, pomembno je, da se posvetujete z zdravnikom in preverite, ali je kisikova komora primerna za vas. Drugič, pomembno je, da najdete uglednega ponudnika kisikove komore.

Kaj lahko pričakujete med zdravljenjem?

Zdravljenje v kisikovi komori je običajno zelo udobno in sproščujoče. Večina ljudi poroča, da ne čuti nikakršnega nelagodja, čeprav lahko nekateri ob spremembi tlaka občutijo blago bolečino v ušesu. Dolžina posameznega tretmaja je odvisna od bolezni, ki jo zdravite, vendar večina tretmajev traja približno eno uro. Zdravljenje običajno obsega od 10 do 20 seans, vendar se tudi to število spreminja glede na stanje, ki ga zdravite.

Kako izbrati kisikovo komoro?

Na trgu je veliko različnih vrst hiperbaričnih komor, zato je pomembno, da izberete tisto, ki ustreza vašim potrebam in proračunu. Tukaj je nekaj stvari, ki jih je treba upoštevati pri izbiri hiperbarične komore: komore so na voljo v različnih velikostih, od majhnih, ki jih lahko uporabljate doma, do velikih, ki lahko sprejmejo več ljudi. Izberite velikost, ki vam je udobna in se bo prilegala prostoru, ki ga imate na voljo. Obstajata dve glavni vrsti komor: fiksne in prenosne. Fiksne komore običajno najdemo v bolnišnicah ali klinikah, medtem ko so prenosne enote manjše in jih je mogoče kupiti za domačo uporabo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.