Tečaj angleščine

angleščina tečajSe odpravljate na potovanje v London ali v drugo angleško govorečo deželo? Vas misel na to, da boste morali komunicirati v angleščini, spravlja v stisko? Veliko razumete, ampak ko je treba kaj povedati v angleščini in odpreti usta, dobite cmok v grlu? Mislim, da nas je večina takih. Tudi jaz sem. Ja, ja, saj vse razumem, pa govorim tudi dobro. Obvladam! Vse dokler … vse dokler ne rabim odpreti ust. Takrat pa … takrat pa je zadeva povsem drugačna. Joj, dolgo je že, odkar sem obiskovala tečaj angleščine.

Hmmmm, kako se že to pove? Mogoče bi bilo dobro, da bi svoje znanje obnovila in nadgradila na kakšnem hitrem tečaju angleščine. Očitno samo poslušanje televizije le ni dovolj. Znanje je treba obnavljati. Mogoče bi lahko na tečaj angleščine šla s kakšno prijateljico? In bi potem lahko klepetali v angleščini. To bi bilo dobro, združiti koristno z zabavnim. Angleščina je namreč na prvi pogled dokaj lahki, lepo tekoč jezik. No, vsaj meni, če jo primerjam z nemščino. Osnove konverzacije je lahko usvojiti, vendar tisti, ki znanje tega jezika želijo izpopolniti, vedo, da se je dobre in nekoliko bolj zahtevne angleščine težko naučiti.

To še posebej dobro vedo tisti, ki so pri svojem študiju morali brati strokovno literaturo in članke v angleščini. Verjamem, da so velikokrat pomislili na to, da bi tečaj angleškega jezika morali nadaljevati. Priznajmo si, živimo v angleško govorečem svetu. Povsem normalno se nam zdi, da na vsakem koraku poslušamo angleščino. Saj smo resnično vsak dan v stiku z njo. Vendar je treba tudi govoriti, saj le tako ohranjamo naše znanje jezika živo. Kakšen tečaj angleščine tu in tam kljub vsemu ne bi bil odveč. Vaja dela mojstra, zato je dobro čim več vaditi. Tudi angleščino. Ponudba tečajev angleščine je velika, zato bomo zagotovo našli tudi kaj zase.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja