Rafting, kayaking in sup aktivnosti na Soči

Reka Soča se nahaja v zahodni Sloveniji in severni Italiji. Soča s svojo smaragdno barvo predstavlja eno izmed najlepših rek v Evropi. V zgornjem delu ima Soča ogromno brzic vrednih občudovanja, ki jih lokalne agencije in drugi navdušenci vodnih športov koristijo za izvajanje vodnih aktivnosti. Vodne aktivnosti, ki jih reka Soča ponuja so zelo raznolike. Soča ponuja rafting, mini rafting, kayaking in sup aktivnosti.

Poleg naštetih aktivnosti Soča predstavlja raj za navdušence ribolova in tiste, ki želijo uživati in se sprostiti v naravi. Že več let Soča predstavlja prizorišče velikih tekmovanj kajakaštva. Poleg tekmovanj je Soča dobila svoj sloves tudi v filmu in knjigi Zgodbe iz Narnie: Princ Kaspijan.

Soča je polna naravnih znamenitosti, ki s svojo zelenomodro barvo navdušuje ljudi.  Naravne znamenitosti so izvir reke, Velika korita Soče, Mala korita Soče, korita Soče pri Kršovcu, Otona, korita Soče pri Kobaridu, Sotočje Soče in Tolminke ter akumulacijsko jezero Most na Soči. Soča in njen izvir se nahajata v Trenti je težje dostopna točka, ki za ogled zahteva nekaj več spretnosti. Velika in Mala korita se nahajajo na cesti med Bovcem in Vršičem.

Za obiskovalce je omogočena Soška peš pot, ki vas vodi do naravnih atrakcij. V Tolminu sta znani naravna znamenitost Tolminska korita, ki spadajo pod Triglavski narodni park in Sotočje kjer se Tolminka izliva v reko Sočo. Sotočje je znano tudi kot prizorišče številnih glasbenih in športnih dogodkov. Soča in njena struga vodita od Sotočja proti akumulacijskemu jezeru na Mostu na Soči. Kraj ponuja sprehajalno pot ob jezeru, ladjo Lucijo, kajak ter kanu in izposojo supa. Soča in njena dolina ponujata ogromno raznolikih aktivnosti, ki jih turisti lahko izkusijo na njihovem dopustovanju. V glavni poletni sezoni v mesecih junij, julij in avgust je Soča polna lokalnih agencij, ki se ukvarjajo z izvajanjem vodnih aktivnosti in poskrbijo, da turisti in ostali obiskovalci preživijo čudovit dan in so del avtentične izkušnje v dolini Soče.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.