Peskalna komora za peskanje

Peskalna komora oziroma soba za peskanje je narejena iz ohišja, katerega naloga je, da preprečuje med postopkom peskanja vdor finega abrazivnega materiala v zunanji zrak. Napredna tehnologija omogoča, da se peskalni medij med postopkom peskanja izvleče in premakne v sistem za rekuperacijo, ki loči prah od ostankov, tako da je mogoče peskalni mediji ponovno uporabiti. Seveda pa je potrebno omeniti, da se z vsako ponovno uporabo nekoliko poslabša njegova kvaliteta.

Za kaj se uporablja peskanje?

Peskanje se uporablja za čiščenje površin (na primer pred varjenjem), za glajenje hrapavih površin, da hrapave površine ponovno zgladimo ali pa za preoblikovanje površin objektov, ki jih peskamo.

Kaj je peskalni stroj?

Peskalni stroj se lahko uporablja za čiščenje, glajenje hrapavih površin, odstranjevanje barve, rje in premazov, brizganje in/ali druge metode za dodelavo ali izboljšanje oziroma glajenje površine na številnih različnih materialih. Ko gre za obdelovanje površin objektov, ki se uporabljajo v različnih industrijah in proizvodnih procesih, je peskalni stroj ključni kos opreme za peskanje.

Kaj je peskanje?

Peskanje lahko hitro in učinkovito odstrani barvo, rjo in ostanke oksidacije iz materialov. Peskanje se lahko uporablja tudi za spreminjanje stanja kovinske površine, na primer z odstranjevanjem prask ali sledi odlitja. Peskanje kot metoda čiščenja se široko uporablja že več kot sto let.

Ko govorimo o komori za peskanje ali prostoru za peskanje, mislimo na strukturo, ki obdaja peskalni stroj. Faza načrtovanja peskalne komore je zelo pomembna za pravilno izvedbo peskanja. Možna je prilagoditev za posamezne stranke, saj velikost peskalne komore neposredno vpliva na količino prezračevanja, ki je potrebna za čiščenje komore v kateri se je nabral prah od peskanja. Pri načrtovanju peskanih komor je vsekakor potrebno upoštevati  tudi velikost izdelkov, ki se bodo v peskalnih komorah peskali in seveda tudi druge parametre.

Peskalne komore ponujajo učinkovit način čiščenja površin, odstranjevanja starih premazov ali korozije ter utrjevanja toplotno obdelanih površin z abrazivnim sredstvom, ki se nanaša na objekt, ki ga peskamo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.