Odvetnik za odškodnine

odvetnik za odskodnineOdvetnik za odškodninsko pravo poskrbi v primeru, da se je s stranko dogovoril, da bo prevzel njen primer, za vložitev odškodninskega zahtevka. Na podlagi tega strmi k pravični in primerni odškodnini, ne glede na to, za katero vrsto škode gre. Odvetnik za odškodninsko pravo svetuje strokovno, profesionalno ter pomaga stranki vložiti odškodninski zahtevek. Vedeti moramo, da odškodninski zahtevek vključuje tako zahtevek za plačilo odškodnine (povračilo škode), kot tudi zahtevek za plačilo odvetniških stroškov, ki je naslovljen na zavarovalnico. Odvetnik za odškodninsko pravo se pred samo vložitvijo odškodninskega zahtevka posvetuje s stranko.

Naloga odvetnika za odškodnine je, da stranki pravno svetuje, prav tako nudi pravno pomoč in po nalogu stranke tudi oceni vse možnosti, ki se pojavljajo za nadaljnjo odškodninsko-pravno zastopanje ali pred sodiščem ali arbitražo. Odvetnik za odškodninsko pravo pa mora ob tem upoštevati vse konkretne okoliščine vsakega posameznega odškodninskega primera, kot tudi posledice nezgode, ki se je stranki pripetila. Odvetnik za odškodninsko pravo preveri tudi morebitno poravnalno ponudbo (ponudbo za povračilo škode konkretne višine) s stališča višine primerljivih odškodnin za vse poškodbe prisojenih s strani sodišč.

V primeru, da se strani poraja dvom, je definitivno smiselno izkoristiti možnost posveta z odvetnikom za odškodninsko pravo in preveriti smiselnost nadaljnjega postopanja v individualnem odškodninskem primeru. To velja predvsem v primeru prometnih nesreč, kot tudi nesreč na delovnem mestu, nezgod na javnem mestu (pločnik, stopnišče, ipd) ali pa tudi v  zasebnem prostoru. Za vas odvetnik za odškodninsko pravo preveri tudi, ali je stranka morebiti (dodatno odškodninsko) zavarovana, prav tako odvetnik za odškodninsko pravo preveri ali je stranka tudi nezgodno  zavarovana (preko imetništva kreditnih kartic, kolektivnega nezgodnega zavarovanja, ipd). Prav tako odvetnik za odškodninsko pravo  izteri tudi zavarovalnino oziroma odškodnino preko zavarovalne police, če ta obstaja.

Odvetnik za odškodninsko pravo nam pove, da je vsebina dokumentacije za uveljavljanje odškodnine in izplačilo odškodnine odvisna od posameznega odškodninskega primera. Prav tako nas vodi, da brez večjih težav pripravimo in zberemo dokumentacijo, ki je potrebna za uspešno rešitev nastale situacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.