Kako izbrati pomivalno korito?

V kolikor se odločate za nakup pomivalnega korita za kuhinjo, vam lahko brez kančka dvoma priporočamo, da se odločite za inox korito. Pomivalna korita iz inoxa so lahko okrogla, kvadratna ali pravokotna. Inox korita so zelo enostavna za čiščenje, trpežna so za praske in prenašajo tudi visoke temperature. Cene inox pomivalnih korit se običajno začnejo pri okrog 50 €. Na izbiro pri nakupu pomivalnega korita je tudi več materialov. Najpogostejši materiali iz katerih so narejeni umivalniki in korita so: keramika, kamen, kovina, steklo in plastika.

Čeprav nekateri proizvajalci uporabljajo tudi druge materiale, se bomo v tem prispevku osredotočili le na tiste umivalnike in pomivalna korita iz tistih materialov, ki se uporabljajo najpogosteje. Kako in zakaj boste izbrali določen material, bo odvisno od videza, ki ga želite dati svojemu prostoru, ne glede na to, ali gre za sodobno, rustikalno ali klasično notranjost, ki jo želite tudi s pomočjo korita doseči.

Spletna trgovina, ki omogoča nakup umivalnikov in pomivalnih korit vam olajša nakup s pomočjo filtrov, saj lahko izbirate umivalnike npr. na podlagi vnešene dolžine in širine, na podlagi materiala, oblike ali na podlagi proizvajalca. Na ta način si lahko precej olajšate nakup korita, seveda pa je osnovni pogoj ta, da vsaj približno veste kaj potrebujete. Nekatere spletne trgovine omogočajo pri nakupu pomivalnega korita ali umivalnika še nakup različnih dodatkov, kot so integrirana ogledala, pulti, stojala za brisače, mešalne pipe, police in predali.

V kolikor imamo večjo kuhinjo lahko razmišljamo tudi o nakupu dvojnega pomivalnega korita. Pomivalno korito (za ponudbo kliknite tukaj) je običajno tesno povezan tudi z nakupom armature – pipe. Zahtevnejši kupci, ki imajo malce debelejše denarnice, se običajno odločijo na nakup granitnega korita, ki je precej težji od inox korita, roko na srce pa že na prvi pogled izgleda tudi dosti bolj mogočno.

Če smo pri inox koritih omejeni na tisto srebrno inox barvo, lahko pri granitnih koritih izbiramo med različnimi odtenki. Običajno se kupci odločajo za črna, bela in bež korita. Vas zanima cena granitnih korit? Vstopne cene v ta segment se začnejo pri okoli 150 evrih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.