Jezikovna šola

jezikovna šola lingulaJezikovna šola je ustanova, kjer poučujejo tuje jezike, poleg uradnega jezika v državi – slovenščine. Poleg jezikovnih tečajev po Sloveniji, od tečajev slovenščine za tujce do številnih tečajev drugih jezikov, ponujajo jezikovne šole razne tečaje v tujini, prevajanje ter lektoriranje, nekaj jezikovnih šol pa omogoča opravljanje delovne prakse v tujini. Če bi radi obiskali enega izmed tečajev tujih jezikov in če iščete zanesljivo jezikovno šolo, potem vam priporočamo, da kliknete na povezavo Jezikovna šola Lingula.

Običajno učenje jezikov dopolnjuje formalno izobraževanje oz že obstoječe znanje tujega jezika. Poleg tega se tudi pri študentih znanje zelo razlikuje glede na starost, izobrazbo, znanje jezika in delovne izkušnje.

V večini so jezikovne šole zasebne in nepridobitne. Pristojbine pa so zelo odvisne od samega povpraševanja tečaja jezika. Jezikovne šole se razlikujejo tudi po tem, da so lahko samostojne ali podjetja.

Od učiteljev na jezikovnih šolah, se pričakuje da govorijo tekoče tuji jezik, ki ga učijo. Glavna merila za učitelja tujih jezikov na jezikovnih šolah je pedagogika, delovne izkušnje ter močne učne veščine.

Poleg izkušenih učiteljev, z večletnimi izkušnjami, ki poučujejo na jezikovnih šolah, učijo tudi tuji učitelji, ki tečajnikom prinašajo poleg najboljšega jezikovnega znanja, tudi delček jezikovne kulture države, iz katere prihajajo.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.