Vozi vaš avto na plin?

Dandanes ima skoraj vsak Slovenec svoj avto in vse več jih vozi avto na plin. Poslušam hrup s ceste pod svojim oknom. Kako bolj tiha bi bila ulica, če bi po njej vozili le avti na plin. Ti povzročijo kar 5O odstotkov manj hrupa. Ljubljana bi bila med jutranjo prometno konico veliko prijetnejša in tišja. Pa to ni edina prednost tovrstnih vozil. Vas vsako polnjenje goriva v vaš avta močno udari po denarnici? Zamenjajte vrsto pogonskega goriva. Cene plina so precej nižje kot cene bencina ali dizla in manj nihajo. pri podjetju Plineks lahko predelate vašega jeklenega konjička v avto na plin.

Tudi pri nas je vse več zadovoljnih voznikov, ki se vozijo ceneje od ostalih udeležencev v prometu. Nekatere ljudi skrbi, da jim bo njihov družinski avto začel smrdeti po plinu. Seveda ne. Če je predelava vozila opravljena profesionalno, nikakor ne more priti do tega.

Avto lahko že kupimo z plinskim motorjem, lahko pa se odločimo tudi za predelavo svojega starega vozila.Na trgu je več ponudnikov in pomembno je, da se izbere pravega their explanation. Nujno je, da se pred predelavo pogovorimo z strokovnjakom, ki ima z tem že veliko izkušenj. Vsako vozilo ima svoje posebnosti. Izkušen mehanik vam bo znal svetovati, kako se bo tak motor obnesel v vašem vozilu. Dobite lahko tudi izračun, kakšen bo vaš začetni vložek in kakšni bodo prihranki na gorivu. Kakšen nadobuden navdušenec nad tehniko pomisli, da bi si avto lahko predelal kar sam. To ni najboljša ideja. Z strokovno predelavo vozila, ki ga opravijo za to usposobljene osebe, se zelo zmanjša verjetnost kasnejših težav in vaš avto lahko obdrži garancijo.

Res je, da s kratkimi vožnjami ne boste prihranili veliko. Najbolje se avto na plin izkaže na daljših progah. Prvih nekaj kilometrov motor potrebuje da se ogreje. Vožnja samo do prve trgovine in nazaj ne bo pretirano vplivala na vašo porabo. Po nekaj daljših vožnjah pa vam bo hitro postalo jasno, da se je bil nakup avta na plin dobra naložba. Ni lepšega kot se odpeljati na morje dvakrat za ceno enega izleta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.