Vibracijsko poliranje

Pravijo da avto izgubi že do pol vrednosti, ko ga odpeljemo iz salona. Še kar nekaj časa pa mu ostane sijoč izgled in vonj po novem vozilu. Vsak avto pa prej ali slej zgubi svoj lesk. Takrat potrebuje poliranje. Če za avtomobil skrbimo kot si zasluži, ostane lep veliko dlje. Redno ga moramo čistiti in mu privoščiti vsakoletne redne servise. Pravočasno ga moramo zaščititi pred vremenskim neprilikami. Najbolje ga je parkirati pod streho. Če imamo le možnost, naj prenoči v suhi in topli garaži. Tudi toča lahko vaš jekleni konjiček v rekordnem času spremeni v žalosten kup pločevine na štirih kolesih. Prav tako vam precej škode na vozilu lahko povzročita led in sneg. Takrat samo poliranje ne bo dovolj. Za razliko od poliranja avtomobilov pa je vibracijsko poliranje čisto druga zadeva.

Po navadi je težava, ki kvari lep izgled vašega jeklenega prijatelja, le nekaj manj globokih prask. Te z lahkoto zakrijemo z poliranjem. Prav tako z njim osvežimo barvo. Zbledelo oranžna zunanjost vozila lahko postane spet rdeča. Oziroma vsaj živo oranžna. Tudi poliranje težko naredi avto nov, videti pa precej lepši in novejši.

Poliranje lahko opravite sami doma. Na voljo so že zelo kvalitetne paste za domačo rabo. Kadar pa želite vrhunski rezultat, poliranje prepustite strokovnjakom. Prav tako, kadar so na vozilu večje poškodbe in globje praske. Najprej bodo popravili poškodbe in potem vašemu avtomobilu povrnili lesk. Spet bo tak, kakršnega ste odpeljali iz salona. Tako lep, da vam ga bo škoda za na cesto. Sosedi pa vam ga bodo zavidali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.