Pazite na varnost in zdravje pri delu

zdravje in varnost pri deluKo iščemo novo zaposlitev, smo najbolj pozorni na višino plače. Morda še na dolžino dopusta in oddaljenost od doma. Običajno pa pozabimo na varnost in zdravje pri delu. Ta pa je še kako pomembna. Na delu porabimo kar tretjino svojega časa v dnevu. Nekaj časa še za prevoz do službe in nazaj. Vse prepogosto si delo nosimo še domov. Sami poskrbimo za varnost svojega vozila in doma ter družine. Delodajalec pa mora poskrbeti za našo varnost in zdravje pri delu.

Vsi vemo, da dviganje pretežkih bremen brez prave opreme ni pametno. Ker pa se nam mudi, često pozabimo na dvigalke. Varnost in zdravje pri delu sta pomembnejša od morebitnega prihranka nekaj minut. Delodajalec bo izgubil veliko denarja, ko bo delavec na bolniški. Uvajati bo moral tudi novega zaposlenega. Lažje in ceneje je vložiti nekaj evrov v kvalitetne dvigalke in ostale pripomočke.

Delavci v delavnicah pogosto ne opazijo premočnega hrupa. Močan ropot močno vpliva na varnost in zdravje pri delu. Mlajši vajenci pogosto opazijo, da mojstri ne slišijo več zvoka zraka, ki uhaja iz zračnic. Z leti dela na hrupu se pojavijo poškodbe sluha. Zato mora biti poskrbljeno tudi za uporabo primernih glušnikov.

Podobno velja za rokavice. Varnost in zdravje pri delu predpisuje redno uporabo rokavic in zaščitnih očal pri nekaterih delih. Obrtniki pa jih pogosto odložijo, ker tako baje lažje držijo orodje. Danes poznamo veliko različnih vrst rokavic. Če želimo, lahko najdemo takšne, k nam bodo ustrezale tamiflu for kids. Rokavice pa ne ščitijo le pred urezninami in opeklinami. Zaščitijo nas tudi pred pronicanjem strupov skozi kožo. Učinek ni viden takoj. Telo pa nam bo hvaležno na dolgi rok.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.