Oglaševanje na Googlu – zakaj je smiselno?

google oglaševanjeČe se ukvarjate s spletno prodajo, potem je oglaševanje na Googlu tako rekoč nujno – še zlasti, če spadate med manjše prodajalne oziroma ste komaj pričeli s poslovanjem. Zakaj? Zato, ker vam oglaševanje na Googlu zagotavlja promocijo prav v mediju, v katerem poslujete, torej na internetu. Če uspejo vaši spletni oglasi uporabnike spleta prepričati, lahko z enim samim klikom že pridejo na vašo stran in tudi opravijo nakup.

Zakaj je najbolj priljubljen način oglaševanja na spletu prav oglaševanje na Googlu?
Pravzaprav je odgovor povsem preprost: zato, ker je povsem enostavno. Medtem, ko za večino klasičnih medijev velja, da je oglaševanje drago, poleg tega pa zahteva veliko načrtovanja razporeditve oglasa v medijski prostor, lahko za oglaševanje na Googlu tako rekoč poskrbimo sami, potrebnega pa ni kaj veliko denarja.

Če se odločite za oglaševanje, s katerim bo vaša spletna stran prikazana nad zadetki iskanja ali pa na desni strani rezultatov iskanj, je dela izredno malo. V orodju za kreiranje oglasov Google AdWords morate vnesti naslov in 2 vrstici teksta, ključne besede ter povezavo do ciljne strani in oglas je narejen. Uporabniki spleta bodo s klikom na oglas takoj na vaši strani oziroma v vaši spletni prodajalni. Določiti morate tudi, koliko denarja na dan ste pripravljeni porabiti za tovrstno oglaševanje, vnesti številko svoje kreditne kartice, in to je to.

Obstaja tudi alternativa? Vsekakor. Lahko se odločite tudi za optimizacijo svoje spletne trgovine, s katero poskrbite, da se bo ta med zadetki v iskalniku uvrščala zelo visoko sama po sebi – ne da bi bilo potrebno oglaševanje na Googlu. A optimizacija spletne trgovine je dolgotrajen proces in rezultati se pri novih straneh pričnejo kazati šele nekaj mesecih, vi pa si gotovo ne želite čakati tako dolgo. Kljub temu optimizacije seveda ne zanemarite – oglaševanje na Googlu naj sčasoma zamenjajo dobre pozicije zaradi kakovosti ter optimizacije strani. Ko se boste enkrat uvrščali visoko z organskimi zadetki, plačevanje oglasov tako ne bo več potrebno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.