Infrardeči paneli se bistveno razlikujejo od klasičnega načina ogrevanja

infrardeči paneli ogrevanjeTakoj, ko slišimo za infrardeče ogrevanje, pomislimo na zdrav, naraven in varčen način ogrevanja. Gre za nekakšen radiator, ki ga namestimo na stene bivalnih prostorov. Kljub temu, da je navzven podoben radiatorju, pa se v svojem delovanju popolnoma razlikuje. Radiator običajno najprej ogreje zrak v prostoru, ki se dviga, infrardeči paneli pa oddajo toploto direktno na stene, tla in predmete v prostoru. Toplejše površine v prostoru na ta način ogrejejo zrak, zato so toplotne izgube minimalne. Temperatura v prostoru je, za razliko od klasičnega načina ogrevanja, enakomerno razporejena. Vas zanima ogrevanje z infrardečimi paneli?

Poleg minimalnih toplotnih izgub, se infrardeče ogrevanje razlikuje od klasičnega tudi po svojem blagodejnem učinku na človeško telo. Infrardeči paneli oddajajo infrardeče žarke, ki so podobne valovne dolžine kot sonce. To je najboljši približek naravnemu ogrevanju na toplem soncu, zato takšni sistemi ogrevanja izjemno pozitivno vplivajo na zdravje ljudi. Poleg tega pa ogrevanje z infrardečimi paneli preprečujejo nastanek vlage in plesni, ki se velikokrat pojavi pri klasičnem načinu ogrevanja.

Tovrsten način ogrevanja postaja v zadnjem času vse bolj priljubljen. Grobe ocene so, da se naložba povrne v štirih letih, pri čemer se upoštevajo stroški nakupa in montaže na eni strani, in izjemno varčno delovanje in nizki stroški vzdrževanja na drugi strani. Vse večjemu povpraševanju se je prilagodila tudi ponudba infrardečih panelov. Le ta postaja vedno bolj pestra in široka, zato je izbira resnično velika. Infrardeči paneli se nahajajo v ponudbi številnih spletnih trgovin, ki vam ponujajo tudi ugodne pogoje nakupa in seveda strokovno svetovanje.

Na spletnih straneh izbranih ponudnikov lahko danes poiščete številne informacije glede ogrevanja z infrardečimi paneli. Svetujemo vam, da se pred obiskom trgovine temeljito oborožite z vsemi potrebnimi informacijami in vprašanji. Prepričani smo, da vam bo prijazno in strokovno osebje zagotovo v veliko pomoč pri vaši končni odločitvi glede nakupa.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.