Ruščina je najbolj razširjen slovanski jezik

Ste vedeli, da je ruščina na svetu zelo razširjen jezik in da ga kot materni jezik uporablja več kot pa 145 milijonov ljudi. Če pogledamo še širše, pa hitro ugotovimo, da ruščino govori več kot 270 milijonov govorcev. To pa je izjemno veliko kajneda? Ruščina ima veliko sorodnih jezikov, toda najbližje se ji približata ukrajinščina ter beloruščina. Njena posebnost pa je tudi ruska pisava, ki se imenuje cirilica. Vas zanima učenje ruščine? Obiščite spletno stran http://www.ruscina.com/.

Zakaj se splača učiti ruščine?

Že na splošno velja misel, ki pravi, da več veljaš, če znaš uporabljati več jezikov. In zakaj torej med vsemi jeziki, ki jih morda že obvladamo, ne bi bila še ruščina? Gre namreč za izjemno koristen jezik, ki je na površje prišel predvsem v zadnjem času in je povezan tudi s posli oziroma delom. Tako se ga mnogi začnejo intenzivno učiti ravno zaradi dela, ki jim obeta velik zaslužek in uspeh. Povezovanje z Rusi ter ruskim trgom se namreč izredno splača. Tega se je začela zavedati tudi mlajša generacija, zato se že v srednjih šolah odločajo za učenje ruskega jezika.

Seveda pa jezika nikakor ne smemo povezovati samo s poslom oziroma delom. V prvi vrsti se mora vsak jezik, tudi ruščina, najprej povezati z ljudmi, šele nato pa tudi z drugimi dejavniki iz okolice. Če ga namreč ne bomo povezovali z ljudmi, potem je velika verjetnost, da jezika ne bomo vzljubili, kot bi ga lahko.

Imeti dobrega mentorja je najboljša izbira

Včasih pa se za učenje tujega jezika, v tem primeru ruščine, odločimo pozno, ko ne obiskujemo več pouka oziroma šol. Takrat si moramo učitelje iskati drugje. Najbolj primerna mesta so zagotovo posamezne jezikovne agencije, ki zaposlujejo le najboljše učitelje, ki imajo ogromno znanja ter izkušenj. Tako postanejo tudi naši mentorji in imeti dobrega mentorja je namreč najboljša možna izbira vsakega posameznika, ki bi se rad jezika dobro naučil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.