Kdaj in kako uporabljati kremo proti gubam?

Krema proti gubam je priljubljena med mnogimi ženskami, še posebej med tistimi, ki opažajo (prve) znake staranja. Ti se praviloma pričnejo pojavljati okoli 25. leta starosti, ko v koži zaradi genske predispozicije in zunanjih dejavnikov količina kolagena prične postopoma upadati. Od kolagena pa je odvisno, kako elastična in prožna je koža. Zato so med najbolj opaznimi znaki staranja gube, ki so najprej vidne kot drobne linije, z leti pa se pričnejo poglabljati. Povezane so z vedno bolj povešeno in upadlo kožo ter izgubo gostote, ko koža na površini postaja tanjša. Uporaba kreme proti gubam se zato priporoča od 25. leta starosti naprej, seveda pa je to odvisno od vsake posameznice posebej.

V kolikor ste ena izmed tistih, ki se odloča za uporabo kreme proti gubam, je pomembno, da veste, kakšen tip kože imate. Nekateri izdelki so namreč bolj primerni za jutranjo, drugi pa za večerno uporabo – ljudem z mastno kožo se na primer uporaba nekaterih krem priporoča zjutraj, ljudem s suho kožo pa zvečer. Učinki nekaterih kozmetičnih izdelkov pa so najbolj optimalni, če se jih nanaša dvakrat na dan.
Kakovostna krema proti gubam se hitro vpije in se lahko nanaša kar pod ličili ali kremo z zaščitnim faktorjem, ki kožo čez dan dodatno varuje pred škodljivimi UV-žarki.

Mnoge kreme proti gubam vsebujejo sestavine za zaščito pred soncem, da so primerne tako za dnevno kot tudi nočno uporabo. A ker med spanjem koža dodatne zaščite pred UV-žarki ne potrebuje, lahko zaščitni faktor delovanje kreme le ovira, zato so za uporabo primernejše kreme, ki ga ne vsebujejo. Dobra krema proti gubam je primerna tako za jutranjo kot večerno uporabo. Zjutraj kožo zaščiti pred nečistočami in škodljivimi vplivi iz okolja, med spanjem pa jo še dodatno vlaži in obnavlja medcelično delovanje. Za dosego želenih rezultatov je priporočljivo, da se jo vključi v vsakdanjo nego.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.